Therapiezolen

PodologieAlkmaar (2)Tijdens uw consult bij de registerpodoloog krijgt u over het algemeen ook een schoenadvies. De juiste schoenen zijn van groot belang bij het verhelpen van uw voetklachten. Als een podotherapiezool deel uitmaakt van uw behandeling is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden met betrekking tot de schoen:

  • De schoen moet voldoende ruimte bieden voor zowel de voet als de zool. Het is om die reden aan te raden om schoenen te kiezen met een uitneembaar supplement ofwel uitneembare binnenzool;
  • Een verstelbare sluiting voorkomt afknelling op de wreef;
  • Voorvoetklachten of hielpijn? Let extra goed op de demping van de schoenzolen en op de afwikkeling van de schoenen. Een hoge teensprong vergemakkelijkt de afwikkeling.

Onderhoud zooltjes

Bij normaal gebruik gaan (stevige) zooltjes ongeveer 2 jaar mee. Bij gebruik van zachte dempende materialen is de levensduur gemiddeld 1 jaar. Na deze periode is het raadzaam de zolen te laten controleren bij de podoloog. Het is vrijwel altijd mogelijk om tussentijds de leren dekjes te vervangen. Voorkom dat de zooltjes overmatig nat worden.

Links

Kijkt u ook eens op:
www.avp-info.nl
www.loop.nl

Marcel Harms
Registerpodoloog

podozorg-alkmaar-online-afspraak

Post- en bezoekadres
Dr. Schaepmankade 1
1814 RA Alkmaar

Telefoon
072 - 515 54 54
stichting registerpodoloog loop
E-mail
info@podologiealkmaar.nl

U kunt ook ons contactformulier invullen. U hoort snel van ons.