Onderzoek

Meer dan uw voet alleen

Podologie Alkmaar kijkt verder dan uw voet alleen ― uw voeten staan immers niet los van de rest van uw lichaam. “Ga maar eens staan”, vertelt Marcel. “Doe uw voeten naar binnen en u voelt direct het effect op uw knieën, heupen en onderrug”.

En daarbij: Niemand is hetzelfde. “Daarom”, zegt Marcel, “beginnen wij met een uitgebreid en gedegen onderzoek. Dat duurt één uur en vindt voor een deel in onderkleding plaats. Zo is er een vraaggesprek over de klachten en de (medische) geschiedenis. Wij maken een voetscan, doen een belaste en onbelaste houdingscontrole en beoordelen de manier van lopen via een zogeheten ‘gangbeeldanalyse’. gangloopanalyse Een schoenonderzoek maakt onze analyse en diagnose compleet. Hiervoor vragen wij iemand twee paar schoenen mee te nemen. Ook op die manier krijgen wij veel informatie. Onze insteek: Het is heel belangrijk via zo’n onderzoek een goed inzicht te krijgen in het functioneren van de voet in relatie tot de rest van het lichaam. Het gebruikte schoeisel speelt hierbij in het dagelijks leven natuurlijk een belangrijke rol.”

Op basis van dit inzicht ontwikkelt Podologie Alkmaar een therapie- of behandelplan. Marcel: “Analyse en diagnose is 1. De vraag daarna is: Hoe gaan wij klachten verlichten en verhelpen? In de meeste gevallen biedt een podologische zool of een orthese direct uitkomst. Op maat gemaakt en al na 10 dagen beschikbaar. Ook na levering van een zool of een orthese blijven wij kijken naar het effect ervan. Wij doen na zes tot acht weken een nacontrole. Loopt alles goed? Na een jaar ontvangt u een uitnodiging voor een (jaar)controle.”

En heeft u tussendoor nog vragen? U kunt natuurlijk altijd bij ons terecht.

Marcel Harms
Registerpodoloog

podozorg-alkmaar-online-afspraak

Post- en bezoekadres
Dr. Schaepmankade 1
1814 RA Alkmaar

Telefoon
072 - 515 54 54
stichting registerpodoloog loop
E-mail
info@podologiealkmaar.nl

U kunt ook ons contactformulier invullen. U hoort snel van ons.